2023/2024

Česko se hýbe - postupové kolo Blansko

Ve středu 1. května zabodovala taneční skupina Dancing Queens na soutěži Česko se hýbe v Blansku.

Se svými tanečními formacemi získali Dancing Queens v kategorii Tanec 13-16 let 1. a 2. místo! Wow wow wow!!!

Skvělým umístěním si zajistili postup na Mistrovství ČR Česko se hýbe, které se bude konat 8. června v Brně. Děkujeme za krásnou reprezentaci DDM a vedoucí Laře Příbramské za skvělé vedení a přípravu. Také děkujeme městu Mikulov za finanční podporu.

Gymnastické závody Drnholec 2024

Ve středu dne 24. 4. 2024 jsme se s dívkami zúčastnily gymnastických závodů, které se konaly v ZŠ Drnholec. Celkem soutěžilo 38 závodníků rozdělených do 5 kategorií dle věku. Na stupních vítězů se umístila v kategorii 6. – 9. tříd na 2. místě Elena Hrnčířová a na 3. místě Kristina Yaroshenko. Další závodnice, které reprezentovaly DDM Mikulov byly: Natalia Bačová, Nina Beštěrová, Ema Glončáková, Martina D´Arrigo, Zoe Formanová, Anna Manišová, Isabel Fornálová a Miruna Ialina. Závodnice reprezentující Novosedly: Ester Řešilová, Laura Karbulová, Noemi Ledvinová, Klára Hanušková, Barbora Štyksová.

Děkujeme gymnastkám za výborné výkony a těšíme se na další reprezentaci.

Slet čarodějnic

V pátek 26. dubna se na DDM slétly čarodějnice a čarodějové, aby ulovili čarodějnice Godetu, Kastilelii a Cruelu.
Na zahradě a v zázemí budovy, děti musely splnit úkoly, aby získaly indicie k úspěšnému lovu. Děti dostaly za úspěšný lov odměny a drobné dárečky. Nechybělo opékání špekáčků a vystoupení tanečního kroužku Dancing Queens.

Dancing Queens Showtime Dance Brno 2024

Dancing Queens se v sobotu 27. dubna zúčastnili Showtime Dance v Brně. V této mezinárodní taneční soutěži se utkali s tanečníky z Rakouska, Chorvatska, Slovenska a Česka.

Dancing Queens soutěžili v kategorii Open junioři a vybojovali fantastické 2. místo!!!

Posíláme gratulace a nepřestáváme fandit. Děkujeme za reprezentaci DDM. Také děkujeme městu Mikulov za finanční podporu.

Dancing Queens Czech Dance Tour Brno 2024

Taneční skupina z kroužku Dancing Queens se v sobotu 20. dubna zúčastnila soutěže Czech Dance Tour v Brně.
V kategorii Junior Street Dance Hobby vybojovali 4. místo a 5. místo za dvě taneční formace.
Dancinq Queens postoupili na Mistrovství Moravy, které se uskuteční 8. května ve Zlíně.
Moc vám gratulujeme a už nyní držíme palce! Děkujeme za krásnou reprezentaci a vedoucí Laře Příbramské za skvělou přípravu. Také děkujeme městu Mikulov za finanční podporu.

Den bez úrazu

Jako každý rok DDM Mikulov ve spolupráci s Městskou policií uspořádalo prřo 0. a 1. ročníky místních základních škol Den bez úrazu.

Děti ve skupinkách navštěvovaly stanoviště, kde je čekaly aktivity a malé přednášky o tom, jak se bezpečně chovat. Seznámily se s rodinou Neplechů, učily se, jak má vypadat správná výbava kola a jak na kole bezpečně jezdit, jízda zručnosti na koloběžkách a dvě stanoviště, na kterých se dozvěděly, s jakými nástrahami se mohou setkat v běžném životě.

Seminář kreslení pravou mozkovou hemisférou

V úterý 16. dubna  2024 jsme pro děti z výtvarného kroužku Paletka přichystali seminář pod vedením paní Lenky Jadrné, MBA.

Již pátým rokem na ZŠ Hraničářů v Mikulově probíhá ve výtvarných výchovách "kreslení pravou mozkovou hemisférou" pod vedením Lenky Jadrné, která před lety kurzem prošla a chtěla neobvyklou metodu předat dále. Tento kurz upravila pro žáky základních škol nejen časově, ale i citlivě přizpůsobila vnímáním dle věku dětí.

Metoda je výborná nejen pro dysgrafiky, dyslektiky, ale i pro ty, kteří mají pocit, že kreslit neumí. Touto metodou namalovat obrázek se naučí opravdu každý.

Na konci hodiny mají radost a pocit sebevědomí nejen děti, ale i samotná lektorka, která nenápadnou formou otevřela nové možnosti vnímání prostoru. Jen je potřeba poznat jiný úhel pohledu, než který známe. Metoda je určena pro všechny věkové kategorie.

Stonožka 2024

V sobotu 6. dubna proběhl 19. ročník taneční přehlídky Stonožka 2024.

Rodičům, příbuzným a našim příznivcům, děti z kroužků DDM představily svá vystoupení. Zúčastnily se děti od 3 do 17 let!

Děti se moc snažily a i přes nervozitu z velkého pódia vše krásně zvládly. Byla to i pro ně taková velká generálka na vystoupení na Slavnosti města Mikulov, které se bude konat v sobotu 18. května od 12:20 hod.

Děkujeme všem vedoucím za přípravu a také skvělé moderátorce a naší vedoucí kroužků z Drnholce paní Mgr. Bronislavě Šimčíkové!

Záznamy z přehlídky naleznete na YouTube, do vyhledávače si zadejte Alena Domeček: Stonožka 1. část 2024 / Stonožka 2. část 2024

Gymnastické závody v Drnholci

V pátek 22. března 2024 jsme se zúčastnili gymnastických závodů v Drnholci.

Za DDM Mikulov se zúčastnilo v 1. kategorii 15 dívek a 1 chlapec, v 2. kategorii 11 dívek a ve 3.kategorii 4 dívky. První kategorie soutěžila v přeskoku přes bednu, kozu a prostná. Druhá kategorie soutěžila na lavičce a prostná. Třetí kategorie soutěžila na kladině a prostná. Do dalšího závodu, který se bude konat dne 24. 4. 2024 v Drnholci, postupuje 6 dívek z každé kategorie a 3 dívky ze 3. kategorie.

Všem gratulujeme a těšíme se na další reprezentaci.

Výsledková listina:

Kategorie 1. - 2. třída:

1. místo Ester Řešilová

2. místo Natalia Bačová

3. místo Naomi DeRosa

4. místo Nina Bešterová

5. místo Noemi Ledvinová

6. místo Laura Karbulová

Kategorie 3. - 5. třída:

1. místo Klára Hanušková

2. místo Barbora Štyksová

3. místo Martina D ´Arrigo

4. místo Karolína Židelová

5. místo Zoe Formanová

6. místo Anna Manišová

Kategorie 6. - 9. třída:

1. místo Kristina Yaroshenko

2. místo Elena Hrnčířová

3. místo Miruna Ialina

 

 

 

 

 

 

Ukázka kroužku Předškoláček

Po velikonočních prázdninách jsme uspořádali pro rodiče dětí, kteří navštěvují kroužek Předškoláček, ukázkovou hodinu. Děti se senzačně předvedly, jak jsou připravené k zápisu do 1. třídy. Nezapmněli jsme i ukázat, jak si "hrajeme". Děkuji rodičům za účast a také, že se zapojili do aktivit společně s dětmi.

Vedoucí kroužku Helča.

Cesta za zajíčkem 2024

Na zelený čtvrtek tradičně pořádáme velikonoční akci Cesta za zajíčkem na Turoldu v Mikulově. Zúčastnilo se na 250 dětí! Děti měly za úkol najít a obejít 7 stanovišť a plnit úkoly za různé odměny. Jakmile děti splnily všechny úkoly, vydaly se hledat zajíčka, od kterého dostaly krásně zdobené perníkové vajíčko. Zajíček se těší příští rok na viděnou!

Gymnastické závody Zaječí

V sobotu 16. března 2024 jsme se zúčastnili gymnastických závodů v Zaječí. Za DDM Mikulov se zúčastnilo 14 dívek. Soutěžilo se v přeskoku na bednu, prostná, hrazda, lavička a kladina. Všem dívkám děkujeme za vzornou reprezentaci a krásná medailová umístění.    

Výsledková listina

Kategorie rok 2017

1. místo Natalia Bačová

2. místo Klaudie Ledvinová

Kategorie rok 2016

1.místo Naomi De Rosa

2. místo Ester Řešilová

Kategorie rok 2015

1. místo Karolína Židelová a Barbora Štyksová

Kategorie rok 2014

2. místo Martina D´Arrigo

Kategorie rok 2013

2. místo Elena Hrnčířová

3. místo Tereza Žvátorová

Kategorie rok 2011

1. místo Kristina Yaroshenko

2. místo Eva Feigertová

Kategorie rok 2010

1.místo Miruna Ialina

 

zobrazeno 1 – 12 z 26