Letní pobytový tábor v Kamenici nad Lipou

Pobytový tábor Tajemství pána z Kalicha

S dětmi jsme strávili začátek srpna na pomezí Jižních Čech a Vysočiny, v krásném prostředí lesů a rybníku, v Kamenici nad Lipou. Dětský tábor Kalich je úžasným místem s širokým využitím. Celotáborová hra byla naplánovaná jako dobrodružství v podobě odhalení tajemství vodníka z rybníka Kalich. Vodník přišel o svých dvanáct dcer a našim úkolem bylo zjistit, co se stalo a kde se dcery nyní nacházejí. Některé úkoly jsme plnili ve skupinkách, jindy samostatně. Týmovou spoluprací se podařilo všechny dcery objevit. Fantazie dětí jela na plné obrátky, a i díky tomu, že byly děti vnímavé a motivované, tak se podařilo, že děti hledání bavilo a byly do objevování plně ponořené. Často překonávaly samy sebe, své možnosti a někdy vystoupily ze své komfortní zóny. Vyzkoušely si spoustu nových outdoorových her i dovedností.

Letní pobytový tábor byl pro děti skvělou příležitostí k utužování přátelství, protože jsme byli malý tábor, většinou se děti znaly ze stejné vesnice či školy.

Užívali jsme si velmi příjemné letní počasí. Celý den jsme trávili venku, v lese, u rybníka, v rybníce, na lodičkách, na louce, na hřišti, či v areálu tábora. Nechyběl ani táborák. Náš tábor měl vše, co se dá za jeden týden stihnout. Věříme, že se podařilo dětem zpestřit prázdniny v přátelské atmosféře se spoustou zážitků.